⌚️ Åbningstider: Man-Fredag: 11:00-17:00, Lørdag: 10:00-14:00 😊 fri fragt ved køb over DKK 1000,-

Vore produkter, producenter og materialer.

Eneforhandler af produkter

Alpacahuset i Store Kongensgade 96 i København er eneforhandler af hovedparten af sine eksklusive produkter i Alpaca, Cashmere, Pima og Merino, de mange modeller finder man derfor ikke andre steder i Danmark.

Butikken har blandt andet sweatre, bluser, nederdele og cardigans og t-shirts.

Vi har produkter til både kvinder og mænd samt accessories som tørklæder, sokker, huer og handsker, håndledsvarmere og meget mere....


Tøj til både kvinder og mænd

Alpacahuset har udsøgte sweatre, bluser og cardigans i alpaca uld i mange forskellige farver og mønstre. Langt hovedparten bliver fremstillet i ren babyalpaca og alpaca uld. Det er lige fra farvestrålende sweatre med store mønstre til enkle, sorte nederdele. Vi har også forskellige cardigans i babyalpaca uld, der kan fungere som en lille jakke og bruges hele året rundt.

Enkelte af vores produkter er i en blanding, hvor dette giver mere mening og komfort, eksempelvis er vores sokker i en blanding med 70% alpaca uld, idet disse skal kunne holde til hårdt slid.

Vi har to leverandører af Cashmere, begge fra Skotland. Traditionsrige firmaer fra henholdsvis 1797 og 1874, Johnstons of Elgin og William Lockie. Da vi importerer direkte fra producenten undgår vi dyre mellemhandlere, og det kan tydeligt ses på priserne

Cashmere trøjerne består kun af ægte garner, og der er ingen kemisk fremstillede uldsorter i vores tøj. Cashmere kommer fra cashmeregedens underuld, og materialet er både let og utrolig varmt.

Det er en af de mest kostbare uldtyper, som har fremragende termiske egenskaber, og tøjet kan derfor bruges hele året. Den rene Cashmere hverken kradser eller bliver fyldt med fnug efter nogen tids brug eller vask. En cashmere trøje kan holde i mange år uden at miste sin pasform, og er derfor ideel som en del af basis-garderoben.

Alpacahuset har et godt udvalg af sweatre og t-shirts til mænd – både ensfarvede eller med mønstre. Vores sortiment tæller også veste til mænd, eller afslappede trøjer med lynlås.

Besøg os midt i København

Kom ind i butikken for at se det store udvalg af tøj og tilbehør. Vi har et stort kendskab til den eksklusive uld og til familierne, der forarbejder ulden. Butikken er et besøg værd for alle, der ønsker sig tøj i de lækreste kvaliteter, der ikke findes andre steder.


Bæredygtighed - Fremstillet under ordentlige forhold

I Alpacahuset kan vi stå inde for, at tøjet er fremstillet under ordentlige forhold og uden børnearbejde. Eksempelvis er vore leverandører af Cashmere produkter enten medlem af sustainable fibre alliance, der tilsikrer bæredygtighed i hele forsyningskæden af Cashmere, eller på anden vis dybt engageret i bæredygtighed i produktionen og behandlingen af Cashmere. Vi har en tæt dialog med producenterne, og vi kan stå inde for at de arbejder utroligt meget med bæredygtighed.

Johnstons of Elgin fik I April 2021 for deres store indsats for bæredygtighed, tildelt “The Queens Award for Enterprise” det er den mest prestige fyldte hæderstildeling i England, og er en stor anerkendelse af deres arbejde med fokus på bæredygtighed for miljø, samfund og den lokale økonomi i alle de samfund der er involveret i produktionen af bla. Cashmere fra uld til det færdige produkt. Besøg vores butik i Store Kongensgade i København og oplev selv den høje kvalitet på vores mange modeller.

Alpaca uld fra Andesbjergene

Alpacaen lever højt oppe i Andesbjergene i Sydamerika, og ulden bliver forarbejdet i enten Peru eller Bolivia af meget dygtige indianere efter gamle traditionsrige fremstillingsmetoder, så det bliver til smukt tøj i meget høj kvalitet. En sweater i alpaca uld kan holde hele livet, og ulden er både stærkere og varmere end lambswool.

Langt de fleste af de forarbejdede produkter bliver købt direkte fra familier i Peru og Bolivia, som betyder, at tøjet kan sælges til en rimelig pris uden dyre mellemled. Det betyder også, at familierne får en rimelig betaling for deres varer, som de kan leve af. Familierne arbejder med Alpacaen som fritgående husdyr og behandler både dyrene og naturen med respekt, for på den måde at få mere tilbage, og sikre deres familier flere år frem i tiden.

Alpaca produkter

Cashmere uld

Vores Cashmere stammer fra Mongoliet, Kina og Afghanistan, selve råulden sendes ALTID til Skotland for den videre forædling, til det færdige garn. Vore producenter benytter omkring 15 forskellige typer cashmere, hver enkelt omhyggeligt udvalgt for sin farve, tykkelse og længde. Mongoliet producerer lange, fine fibre i en grå eller lysebrun nuance; Kina den fineste, hvideste cashmere og Afghanistan kortere, brunere nuancer. Vores producenter arbejder med cashmerens naturlige egenskaber, tættest på de færdige produkter, for at undgå blegning af de sarte fibre.

Cashmere geder producerer en let, dunet underuld på grund af de barske vejrforhold i deres naturlige levested om vinteren, hvor temperaturer ofte kommer under -30°C. Disse uldfibre kæmmes fra gedernes underside, når det begynder at 'flyde' naturligt om foråret. Cashmere er den primære indkomstkilde for hyrderne og opretholder deres unikke, nomadiske livsstil, der har udviklet sig gennem hundreder af år. I bla. Mongoliet arbejder en af vore leverandører direkte med lokalsamfund, sammen med Sustainable Fiber Alliance, og fokuserer på uddannelses- og belønningsprogrammer til støtte for bæredygtig praksis i produktion af cashmere. Mens mange virksomheder hævder kun at bruge den fineste cashmere, er det for vore producenter en realitet. Mindre end 10% af den producerede cashmere opfylder vores leverandørers krævende standarder, og bla. Johnstons of Elgin-standarderne er kendt som de mest vanskelige at opfylde i branchen.

Cashmere produkter

Merino uld er en naturlig uld fra Merino fåret. Den er ekstremt fin og føles derfor langt blødere og behagelig mod huden, end traditionel Lambswool.

Modsat syntetiske fibre er merinoen en "aktiv" fiber som tilpasser sig forandringer i kropstemperaturen, den hjælper med at holde kroppen varm når det er koldt, og hjælper med at køle når temperaturen er høj, med andre ord er merino perfekt hele året rundt.

Merino produkter

Blød og slidstærk bomuld

Ligesom alpaca ulden kommer pima bomulden også fra Peru. Bomulden kommer fra den nordlige del og er en af de fineste i verden. Pima bomuld er en meget blød bomuld, og bomuldsfibrene kommer fra frøene på bomuldsbusken. Bomulden er lang og fin, og det er derfor nødvendigt at håndplukke den, så den ikke bliver filtret. Det giver den en helt særlig glans.

Der er mange fordele ved at købe tøj af pima bomuld, ud over at det er et meget blødt materiale, der føles som silke på huden. For det første er bomulden slidstærk og holder sig godt vask efter vask. Men pima bomulden hverken falmer eller krymper så let som andre typer bomuld. Tøj i pima bomuld er derfor en god investering, da tøjet holder år efter år.

Pima produkter

Vores glaskunst er håndlavet i eget værksted. Vores råglas kommer fra Bullseye i Portland, Oregon USA. Bullseye foretager løbende investeringer i produktionen, for at have en høj miljøstandard.

Glaskunst produkter